Siirry sisältöön

Jututimme Solitan Mikke Tanskaa ja Markus Kumpulaista tunnelmista ja työn etenemisestä, kun rakennetun ympäristön tietojärjestelmän teknistä toteutusta on takana sata päivää.

Valokuva Mikke Tanskasta ja Markus Kuparisesta.
Mikke Tanskan (vas.) ja Markus Kumpulaisen mielestä yhteistyö monen kumppanin projektiryhmässä on sujunut todella hyvin. © Solita.

Ryhmässä on niin solitalaisia kuin Sitowisen, Ubigun ja Syken asiantuntijoita, mutta kaikki tuntuvat olevan ”omaa porukkaa”.

Maaliskuun lopussa saavutettiin rakennetun ympäristön tietojärjestelmän (Ryhti) kannalta virstanpylväs. Ryhti-järjestelmän teknistä toteutusta on nyt tehty sata päivää. Merkkipaalun kunniaksi jututimme Solitan backend-kehittäjä Mikke Tanskaa ja kehittäjä Markus Kumpulaista tämänhetkisistä tunnelmista ja työn etenemisestä.

”Projektiryhmittymässä on mukana jopa kolme yritystä, mutta yhteistyö on sujunut todella sujuvasti. Jo tarjousvaiheessa annettu tiimitehtävä antoi hyvän kuvan tiimiemme yhteistyökyvystä. Ryhmässä on niin solitalaisia kuin Sitowisen, Ubigun ja Syken asiantuntijoita, mutta kaikki tuntuvat olevan ’omaa porukkaa’. Yhteishenki lupaa hyvää”, Tanska hehkuttaa.

Projekti etenee ketterän ohjelmistokehityksen periaatteiden mukaan, ja aluksi on keskitytty määrittelyjen ja teknisen pohjan täsmentämiseen, niin että työ varmasti palvelisi kaikkia osapuoli. Ensimmäinen näkyvä osa tietojärjestelmää valmistuu kesällä. Se on palvelu, jolla järjestelmään saapuvat kaavatiedot validoidaan ja jolla kaavojen tekijät voivat testata, miten heidän tuottamansa aineisto sopii järjestelmään. 

Tämä on tiivistelmä uutisesta, joka on julkaistu Suomen ympäristökeskuksen syke.fi-palvelussa 18.4.2023.

Lisätietoja

Päivi Malmi

hankepäällikkö

etunimi.sukunimi@syke.fi

029 525 1831