Siirry sisältöön

Järjestelmään toteutetaan OGC Api Features -rajapinta sekä WMS-rasterirajapinta. Kaavat otetaan vastaan kunnilta myös GeoTIFF-muodossa. Niistä muodostetaan tiilitetyt WMTS- tai OGC API Tiles -rajapinnat.

Rajapintojen vaatimukset voivat tarkentua teknisen toteutuksen edetessä. Kunnat ja järjestelmätoimittajat ovat keskeisessä roolissa järjestelmän toimivuuden ja toiminnallisuuden testaamisessa.

Tallennusrajapinnat ja validointirajapinnat

Tallennus- ja validointirajapinnoista on julkaistu ensimmäiset kehitysversiot, joita tullaan täydentämään. Myös kuvauksiin liittyvää dokumentaatiota täydennetään.

Rajapintakuvauksiin tutustuminen edellyttää aiempaa kokemusta rajapintojen toteutuksesta ja JSON-tiedostoista. Kuvaukset on tarkoitettu erityisesti teknisille järjestelmäkehittäjille yrityksissä, kunnissa ja muissa organisaatioissa.

Voit kommentoida kuvauksia GitHubissa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ryhti@syke.fi.

Koordinaatistot

Tietoa luovutetaan rakennetun ympäristön tietojärjestelmään ja vastaanotetaan koordinaatistoissa 

Tiedon toimituksen yhteydessä tallennetaan tieto koordinaattijärjestelmästä ja korkeusjärjestelmästä (N2000), jossa tieto on toimitettu. 

Tietoa luovutetaan myös koordinaatistoissa 

Jos käyttäjä pyytää aineistoa muussa koordinaatistossa, saa hän silloin tiedon alkuperäisestä koordinaatistosta. Koordinaattimuutoksessa tiedon tarkkuus voi kärsiä. Tiedosta pystyy kuitenkin tarkistamaan alkuperäisen koordinaatiston.

Tutustu myös