Siirry sisältöön

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse ja yhdessä järjestelmätoimittajan kanssa.

Seloste on laadittu 20.4.2023 ja sitä on päivitetty 22.1.2024.

Saavutettavuuden tilanne tällä hetkellä verkkopalvelussa

Suomen ympäristökeskus on arvioinut sivuston saavutettavuuden yhdessä järjestelmätoimittajan kanssa WCAG 2.1 A- ja AA-tason saavutettavuusvaatimusten näkökulmasta.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty verkkopalvelussa

Verkkopalvelu täyttää pääosin sille asetetut saavutettavuusvaatimukset.

Vaihtoehtoiset kuvaukset

Kuville on annettu vaihtoehtoiset kuvaustekstit, jos kuva sisältää olennaista informaatiota. Koristeellisille, esimerkiksi maisemakuville, ei ole annettu kuvaustekstiä.

Taulukot

Yksittäiset PDF-muotoisissa liitetiedostoissa on saavutettavuuspuutteita. Kaikki PDF-tiedostojen sisältämät taulukot eivät sisällä yksilöivää otsikkoa.

Ymmärrettävyys

Osa alasivuista ja liitetiedostoista sisältää syventää tietoa, jossa on mukana IT-alan ja rakennetun ympäristön ammattitermistöä. Sisällöt ovat ymmärrettävyydeltään haastavia.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Sinulla on oikeus antaa sivustomme saavutettavuudesta meille palautetta. Ilmoita puutteesta meille saavutettavuus@syke.fi-osoitteeseen. Teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Olemme erittäin kiitollisia kaikista kommenteista, kysymyksistä sekä parannusehdotuksista, sillä haluamme tehdä palveluistamme mahdollisimman saavutettavia.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. 

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
Vaihteen puhelinnumero 0295 016 000