Siirry sisältöön

Rakennetun ympäristön tietojärjestelmän tekniseksi toteuttajaksi on valittu Solita–Sitowise-ryhmittymä. Valinta tehtiin kilpailullisen neuvottelumenettelyn kautta, joka kesti vuoden 2022 keväästä syksyyn. Neuvotteluihin osallistui yhteensä kuusi yritystä, joista neljä jätti tarjouksen neuvottelukierrosten jälkeen. Tietojärjestelmähankinnan ennakoitu arvo on 6,55 miljoonaa euroa.

Kaikki saadut tarjoukset olivat laadukkaita – kiitämme osallistuneita yrityksiä.

Suomen ympäristökeskuksen hankepäällikkö Päivi Malmi kiittää kaikkia neuvotteluihin osallistuneita yritystä: ”Kaikki saadut tarjoukset olivat laadukkaita – kiitämme osallistuneita yrityksiä. Menettely, jolla kilpailutus tehtiin, vaati aikaa, mutta siitä on hyötyä nyt työn edetessä, kun pääsemme uuden toteuttajakumppanin kanssa nopeasti liikkeelle. Meillä on vahvat edellytykset tietojärjestelmän rakentamiseen.”

Alueidenkäytön ja rakentamisen tiedot syntyvät kuntien ja maakuntien liittojen perustyössä. Vuonna 2023 valtakunnalliseen tietojärjestelmään rakennetaan tekniset edellytykset, jotta näitä tietoja voidaan ottaa vastaan. Edelläkävijät voivat toimittaa tietoja jo 1.1.2024, kun lain rakennetun ympäristön tietojärjestelmästä on esitetty tulevan voimaan. Ulospäin avautuvat tietopalvelut eli tiedonluovutusrajapinnat ja karttapalvelu toteutetaan vuoden 2024 aikana.

Tämä on tiivistelmä uutisesta, joka on julkaista Suomen ympäristökeskuksen syke.fi-palvelussa 20.12.2022.

Lisätietoja

Päivi Malmi

hankepäällikkö

etunimi.sukunimi@syke.fi

029 525 1831