Siirry sisältöön

Etsitkö haastateltavaa?

Rakennetun ympäristön tietojärjestelmä (Ryhti) on Suomen ympäristökeskuksen kehittämä ja ylläpitämä valtakunnallinen tietojärjestelmä ja palvelu.

Järjestelmän yleisestä viestinnästä vastaa Syken viestintä ja markkinointi. Jos etsit haastateltavaa tai lisätietojen antajaa, voit olla myös suoraan yhteydessä Syken rakennetun ympäristön tietojärjestelmän asiantuntijoihin (Syken Ryhti-tiimi) heidän vastuualueidensa mukaisesti.

Tietojärjestelmän nimi ja lyhenne

Tietojärjestelmän tarkoituksesta, kehittämisestä ja ylläpidosta on säädetty laissa rakennetun ympäristön tietojärjestelmästä(siirryt toiseen palveluun). Lain mukaisesti käytämme tietojärjestelmästä nimeä rakennetun ympäristön tietojärjestelmä.

Koko nimen lisäksi olemme ottaneet käyttöön lyhenteen Ryhti muun muassa verkko-osoitteessa ja tunnuksessa.

Ryhti on myös vuosina 2020–2024 toteutetun ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen hankkeen nimi, jonka puitteissa tietojärjestelmää on kehitetty. Ryhti-hankkeen(siirryt toiseen palveluun) tehtävänä on ollut mahdollistaa rakennettuun ympäristöön liittyvän tiedon kokoaminen yhteen ja helposti hyödynnettäväksi.

Ajankohtaista tietoa

Ajankohtaista tietoa Rakennetun ympäristön tietojärjestelmän kehityksestä ja käyttöönotosta kerätään tämän palvelun Ajankohtaista-osioon, jossa julkaistaan ajankohtaisia artikkeleita sekä tiivistelmiä Suomen ympäristökeskuksen, ympäristöministeriön ja muiden yhteistyökumppaneiden uutisista ja tiedotteista.

Rakennetun ympäristön tietojärjestelmällä ei ole omia somekanavia. Ajankohtaista sisältöä jaetaan sen sijaan Suomen ympäristökeskuksen Twitter(siirryt toiseen palveluun)– ja LinkedIn(siirryt toiseen palveluun)-tileillä.

Ympäristöministeriön vetämän koko Ryhti-hankkeen kuulumisia voi seurata tilaamalla Ryhti-uutiskirjeen(siirryt toiseen palveluun).