Siirry sisältöön

Kunnille ja maakuntien liitoille suunnattu maksuton Ryhti-muutostuki rakennetun ympäristön tietojärjestelmän (Ryhti) käyttöönottamiseksi jatkuu tänäkin vuonna. Muutostuen tiimi jatkaa kahden hengen kokoonpanolla: Satu Reisko ja Jarmo Pulkkinen. Muutostuki tulee jatkossa keskittymään erityisesti kumppanitestaukseen. Tiimi työskentelee tiiviissä yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen (Syke) kanssa, koordinoi kumppanitestauksen yhteiskehittämistä ja fasilitoi tilaisuuksia.

Ryhti-muutostuen tiimi, johon kuuluvat Satu Reisko ja Jarmo Pulkkinne, tukee kuntia ja maakuntien liittoja.
Satu Reisko ja Jarmo Pulkkinen muodostavat muutostuen tiimin, joka kannustaa ja tukee uusien lakien toimeenpanossa.

”Kuntakohtaisia tapaamisia emme nyt pienemmällä tiimillä enää järjestä, mutta kokoamme naapurikuntia samaan pöytään. Tänä vuonna järjestämme lisäksi kyselyn, jossa kartoitamme, ovatko kunnat ryhtyneet tekemään toimenpiteitä Ryhti-tietojärjestelmän hyödyntämiseksi. Tavoitteena on, että kunnat alkavat suunnitella toimenpiteitä, vaikka järjestelmiä ei olisikaan vielä ostettavissa”, Reisko sanoo.

Muutostuen tärkein tehtävä on kannustaa kuntia ja maakuntien liittoja uusien lakien toimenpanossa sekä tukea ja koordinoida kumppanitestausta.

”Seurannan lisäksi viestimme oleellisista muutoksista. Ajankohtaiskirje lähetetään kerran kuussa ja tarpeen mukaan järjestämme ajankohtaisinfoja ja tilaisuuksia tietyistä teemoista. Osallistumme myös ELY-keskusten ja maakuntien liittojen tilaisuuksiin”, Reisko jatkaa.

Seuraa muutostuen tarjoamia palveluja ja sisältöjä ryhti.syke.fi-sivuilla, jossa tieto päivittyy jatkuvasti. Tammikuussa Muutostuki osallistui jo Trimble Kuntapäiville 2024 ja 14.2. luvassa on FCG:n järjestämä Kuntien paikkatietoseminaari.(siirryt toiseen palveluun) 18–19.9. tiimin voi tuttuun tapaan tavata myös Kuntamarkkinoilla(siirryt toiseen palveluun).

Lisää aiheesta