Siirry sisältöön

Uudistunut asemakaavan seurantalomake otettiin käyttöön maanantaina 3.6.2024. Lomake on jatkossa osa rakennetun ympäristön tietojärjestelmän palveluita. Samalla noin 20 vuotta palvellut aiempi lomake on poistunut käytöstä.

Asemakaavan seurantalomakkeella kerätään tietoja kaavan sisällöstä sekä muutoksesta aiempaan kaavatilanteeseen. Lomakkeella kerättäviä tietoja käytetään kaavoituksen vuositilastojen laatimisessa ja tutkimuskäytössä.

Kuntien haettava lupa uuden lomakkeen käyttöön

Uusi seurantalomake on ominaisuuksiltaan samankaltainen kuin aiemmin käytössä ollut.

Suurin muutos on se, että jokaisen kunnan on haettava lupa lomakkeen käyttöön ennen ensimmäistä täyttökertaa. Luvan saa lähettämällä hakemuksen Suomen ympäristökeskukseen. Lisäksi kunnassa pitää valtuuttaa Suomi.fi-valtuuksin työntekijät ja konsultit, jotka täyttävät lomakkeita.

Kesäkuuhun 2024 mennessä noin puolet kunnista on hakenut luvan asemakaavan seurantalomakkeen käyttöön. Seurantalomake näkyy Ryhti-palvelussa vain valtuuden saaneille ja kirjautuneille käyttäjille.

Suomen ympäristökeskus on siirtänyt aiemmin täytetyt tiedot ja myös keskeneräiset lomakkeet uuteen järjestelmään. Asemakaavan seurantalomakkeiden tietoja pystyy katselemaan elinympäristön tietopalvelu Liiterissä.

Lue lisää

Tiedustelut teknisestä toteutuksesta ja käyttöoikeuksista

Rakennetun ympäristön tietojärjestelmän asiakastuki

ryhti@syke.fi

Tiedustelut lomakkeen täyttämisestä ja sisällöstä

Alueidenkäytön tietojärjestelmien neuvonta

alu_tuki@syke.fi