Gå till innehållet

Söker du personer för intervjuer?

Datasystemet för den byggda miljön (Ryhti) är en riksomfattande tjänst som har utvecklats och upprätthålls av Finlands miljöcentral.

Finlands miljöcentrals kommunikation ansvarar för kommunikationen om och marknadsföringen av systemet. Om du letar efter en intervjuperson eller ytterligare information kan du kontakta experterna (Ryhti-team) direkt enligt deras ansvarsområden.

Datasystemets namn och förkortning

Utvecklingen och underhållet av datasystemet regleras av lagen om datasystemet för den byggda miljön(du blir omdirigerad till en annan tjänst). I enlighet med lagen kallar vi datasystemet med namnet datasystemet för den byggda miljön.

Förutom det fullständiga namnet har vi infört förkortningen Ryhti bland annat i vår webbadress och logotyp.

Ryhti är också namnet på ett projekt som miljöministeriet och Finlands miljöcentral genomför under åren 2020-2024 för att utveckla datasystemet. Ryhti-projekt(du blir omdirigerad till en annan tjänst) skapar en grund för bättre information och bättre användning av informationen genom att förenhetliga den splittrade informationen om områdesanvändningen och byggandet.

Aktuell information

Aktuell information om utvecklingen och implementeringen av datasystemet för den byggda miljön samlas i avsnittet Aktuellt i denna tjänst. Här publiceras aktuella artiklar samt sammanfattningar av nyheter och meddelanden från Finlands miljöcentral, miljöministeriet och andra samarbetspartner.

Datasystemet för den byggda miljön har inga egna kanaler i sociala medier. I stället delas aktuellt innehåll på Finlands miljöcentrals Twitter(du blir omdirigerad till en annan tjänst)– och LinkedIn(du blir omdirigerad till en annan tjänst)-konton.

Du kan följa nyheterna från Ryhti-projektet som leds av miljöministeriet genom att prenumerera på Ryhti-nyhetsbrevet(du blir omdirigerad till en annan tjänst).